Bagaje gata de fuga

Frica abandonului mi-a ghidat mereu viața si a stat lipita de mine precum sta un soldat loial alaturi de arma lui.


Nici nu avea cum sa fie altfel, m-a abandonat fix omul care trebuia sa fie stâlpul de siguranta al existentei mele si a făcut-o cand eram cel mai vulnerabila, atunci cand un parinte trebuie sa fie totul si inca putin. Nu perfect, dar sa fie. El m-a abandonat fizic si emotional, ea m-a abandonat emotional si psihic. A stat fizic langa mine între lungile perioade Obregia, dar o pierdusem si pe ea.


De pierderea oamenilor dragi imi este cel mai frica, este coșmarul vietii mele. Ma distruge si macina des gandul ca oamenii care imi sunt dragi si care ma iubesc ar putea sa ma paraseasca, sa ma abandoneze, sa plece din povestea vietii mele. De foarte tânără am inteles ca daca vreau sa evit sa mai trăiesc chinul unui abandon trebuie sa plec eu prima, astfel nu voi mai suferi atat de mult. In relatiile mele de suflet stau cu bagajul permanent facut, am geanta emotionala gata de drum și foarte des am abandonat relatii.

Am parasit un soț, am părăsit prietenii, am fugit si abandonat oameni care imi faceau bine, am plecat din viata celor care aduceau ceva bun in existenta mea. Nu stiam altfel, sistemul de autoapărare se activa si rezultatul era sabotarea relatiilor.

Am parasit un soț, am sabotat prietenii sincere, am plecat si dispărut fara urma din povesti de dragoste. Și asta pentru ca imi este mai ușor sa supraviețuiesc stiind ca eu am plecat si nu ca tu ai ales sa ma părăsești.

Inca trăiesc cu geanta facuta, o am acolo undeva ascunsa și cand vrea sa iasă la iveala ma trage cineva de maneca si imi spune Sunt aici ca sa raman. S-apoi ma linistesc iar pentru o perioada…

Un gând despre “Genti facute

  1. Frica de abandon o am de când tatăl meu ne-a părăsit că să ne pedepsească. După ani buni și multe ședințe de terapie am înțeles că nu a fost vina noastră,iar acum la bătrânețe încearcă sa-si găsească calea spre inima mamei:)) am avut relații ratate pentru că i-am ales exact după chipul și asemănarea lui,nu-mi pare rău …nu o voi face niciodată,doar că prefer sa-mi fac bagajele de fiecare dată și să o iau din loc,nu-mi pasă că îmbătrânesc sau că nu mai arat tânără. Acum realizez că am avut parte de începuturi noi,frumoase și îmi plac al naibii de mult ca vin din nou cu energie buna:) când scade pozitivitatea știu ce am de facut:) o zi făină

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s