Eu de vorba cu tine, cel care gândește drumul unei intervenții bariatrice.

Noi știm ce înseamnă operația asta? Vrem sa știm cu adevărat cum arata viata noastră după ce scăpăm de costumul de om gras?

Va citesc des și exact ca și mine, mulți dintre voi credeți ca la pachet cu operația vine fericirea. Pai, la câteva mii de euro plătite, plus alte zeci pe operații estetice, ar cam trebui, nu?
Well, de cele mai multe ori e tocmai invers. Problemele și bubele devin mai vizibile, o relație cu probleme o sa simtă bubele si mai accentuate, scăpa bine cine e dispus sa lucreze și sa salveze dacă e ceva de salvat.

Tu? Tu crezi ca o sa te iubești mai mult pt că ai scăpat de niște kg?
Tu probabil o sa te placi fizic ceva mai mult, dar de iubit nu o sa te iubești pana nu îți dai voie sa lucrezi cu tine și sa descoperi de ce nu te iubești.

Ne reingrasam pentru ca nu mâncăm ordonat sau pentru ca nu ne iubim suficient încât sa credem ca meritam sa fim fericite?
Noi ne schimbam nu doar fizic, ne schimbam psihic f mult în procesul asta.
Mulți dintre noi trăiesc o trauma și plâng kilogramele pierdute, se trezesc întrebându-se Cine sunt eu? Cine sunt eu fără viata de obez? Pe cine mai dau vina pentru neputința mea? Obeza nu mai sunt, mă pot misca, pot munci, pot sa fiu activa în familie, de ce nu sunt fericita?

Am simțit nevoia sa scriu și sa va spun ca e ok sa schimbi în timp cerințele și așteptările pe care le ai de la viata, dacă ce te împlinea ieri azi nu te satisface, nu te blama, nu te pune jos, cauta o noua împlinire, cauta un drum nou, cauta o alta forma a aceleiași bucurii. Sau stai și lucrează cu ce a rămas din ce a fost fericirea ta cândva.
Dă-ți voie sa crești și sa vrei mai mult, da-ți voie sa accepți ca nu ești un om rău pentru ca vrei mai mult și nici pentru ca fericirea ta nu e fericirea celui de lângă tine.
Nu sta pasiv! Dă-ți voie sa greșești ca să poți înțelege de ce e nevoie de iertare și iarta-te când greșești. Tu pe tine sa te ierți, nu aștepta iertarea celuilalt, tu cu tine trebuie sa faci pace.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s