Povestea lui Nicu, e lunga, merge cu scroll mai departe dacă sunteți pe repede înainte…

A fost cândva o copila săraca lipita pământului, trăia de pe o zi pe alta dintr-un salariu de kkt, lucra ca vânzătoare într-un magazin cu încălțăminte. Ea și Al Bundy, doar ca ea era tiganca și umfla preturile ca să își scoată parleala salariului de rahat pe care i-l dădea Marian, bossu. Mu*e, bah, Mariane, btw!

Ashea… Copila asta se ducea la liceu dimineața, dar la ora 13 trebuia sa fie la job, zilnic. Mu*e, bah, Mariane! Un liber la 3 săptămâni, coae? Aveam 15 ani, m-ai exploatat, dar ți-am tras-o și eu pe partea mea, tengura de moldovean pedofil calic, faceam profitul fifty fifty fara sa iti dai vreodata seama…
Mno, la liceu, heroina povestii noastre era cea mai săraca, nici haine nu avea, mai dormea și pe străzi, avea grija de copiii directoarei ca să mai facă un ban, chestii d-astea normale pentru mulți dintre noi.
Apoi a apărut printul, Nicu, un țigan schilod, urat precum noaptea și prost precum întunericul etern, dar inimos cum rar mi-a fost dat sa vad. Copil de general securist, avea șofer privat pana în ziua în care a împlinit 18 ani, apoi a primit cadou un ditamai tancu de jeep, schimba mașinile cum schimb eu acum chiloții.
Ma, cum sa va zic eu vouă, destinul ni-i scoate în viata fix pe aia de care avem nevoie, ori ca să ne ajute, ori ca să ne învețe o lecție.
Nicu asta era trimis de cineva de acolo sus sa ma ajute și nu a fost zi lăsată de la Dumnezeu când nu a fost lângă mine la greu, iar mie îmi era mereu greu.
Din prima clipa m-a luat sub aripa lui, era șoferul meu în fiecare dimineață, parca în fata scării și aștepta acolo pana ieșeam din bloc. Îl amenințam că nu vin la cursuri, munceam pana la ora 23, la 24 dădeam șpagă la Obregia sa ma lase 10 min s-o vad pe mama printre gratii, ajungeam dracu știe cum acasă și la ce ora, faceam lecții, spălăm, incropeam o zeama lunga din ce dracului găseam, numai de școală nu îmi ardea mie a 2a zi.
Dar Nicu asta e genul de prost care înțelege cu cine trebuie sa se alieze ca să ii fie bine. „Io te duc/aduc unde ai nevoie, tu îmi faci lecțiile și le faci bine ca să nu îmi taie taica-miu sponsorizarea”. Mno, păi am zis ok, economiseam banii pe care ii dădeam pe autobuz și însemna că aveam de țigări.
Și cum știa Nicu ca stăteam cam 8 oameni în 3 camere (va povestesc altădată) și ca nu puteam face lecții în liniște, a închiriat o garsoniera și o făcuse locul meu de liniște. Acolo puteam sa scriu, sa citesc, acolo îl învățăm engleza, îl ajutam sa facă chestionare pt școala de șoferi, acolo mâncăm și dormeam liniștită uneori, acolo cred ca își ducea gagicile, dracu știe ce făcea el acolo, era mereu pe capul meu, cică învața…
Când toată lumea fugea de săraca aia, asta cu bani fugea către săraca aia, nu exista Crăciun sa nu vina cu sarsanalele pline la bunica-mea, deși asta nu îl plăcea pt că era țigan ( Na-ți-o p-asta!) 🤣, nu exista sa nu ma scoată din toate cacaturile în care involuntar intram, o convinsese pe mă-sa sa ma angajeze sa dau meditații la engleza sorei mai mici, pe tac-su l-a convins sa îmi dea pe mana contabilitatea primara a uneia dintre firmele lor, mă cară după el prin cârciumi selecte și tot felul de ieșiri d-astea unde se ducea cu tac-su și escrocii comuniști. Plm, o cina gratis, nu ziceam nu!
Bah, Nicule, am mari îndoieli ca fără tine în viata mea as fi reușit sa rămân întreaga la cap.
Bah, băiatule, ai fost acolo în cele mai nasoale momente din viata mea, ai fost de o loialitate pe care nu am mai întâlnit-o vreodată, ai fost lumina din tot întunericul de atunci.

Îl revăd cu drag când ajung în România, nu îl sun decât la finalul vizitei, altfel sta pe capul meu 24/7, dar îl revăd mereu, a fost in Oslo in vizita, o sa mai vina probabil… (dacă aduce zacusca).
Nicule, pe cât de prost ești, pe atât de bun la suflet ești!

Scriind astea acum stau și ma întreb dacă nu cumva tu ai fost îndrăgostit de mine în toți anii ăștia… Vezi cât de prost ești? N-ai zis nimic…
Nicule, sa trăiești mult și sa îți fie bine, sa te iubească lumea nu pt banii și contactele pe care le ai și sa ma ierți ca te-am pus sa îl bați pe Richard, eram îndrăgostita de el și consideram ca asa e normal sa ii arat treaba asta.

La mulți ani lu’ Nicu meu și lu’ Nicu vostru, hai cu la mulți ani și către Nicolete❤️

Un gând despre “Sfantul meu Nicolae

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s